Portret

van uw lievelingsdier of een geliefd familielid


Wilt u een portret laten schilderen door mij, dan gaat het als volgt...:

Wanneer u de foto's aflevert voor een gezicht dan is het altijd van belang dat het hele gezicht er zoveel mogelijk van "voren" op staat, de foto scherp is, de persoon de toeschouwer in de lens kijkt en je aankijkt. Ook in het daglicht genomen is. (geen rode ogen foto's). Daarnaast zie ik de persoon op zijn gemak. Warm, zo open mogelijk en met plezier en blijheid op de foto. En anders schilder ik dat zo goed mogelijk. (Als het mogelijk is maak ik de foto liever zelf).

Voor een lievelingsdier geldt eigenlijk hetzelfde, naar ik heb gemerkt bij de katten en het paard dat de nuances en de haren goed zichtbaar moeten zijn. Dus liefst geen foto's met tegenlicht. Tegen de zon in. Voor welke afbeelding dan ook, ik schilder alleen wat ik kan zien. Dus ik kan alleen vanuit de aangeleverde foto mijn schilderij maken. Dat is het uitgangspunt. 

Als u een portret laat schilderen dan heeft dat eeuwigheidswaarde, het is niet zomaar een plaatje dat u ophangt. Daar besteed ik er erg veel aandacht aan. Het kan wel een jaar duren voordat het af is, vooral als er meerdere gezichten op een schilderij moeten komen.

Een enkel portret kost 400 euro (incl. doek van 70 x 90 cm). 

Bij een doek met meerdere portretten op een doek ligt de prijs op € 300,00 per extra portret. Zie het portret van de familie Lanera. 4 personen op een doek is dan 1300 euro. Dat is goedkoper omdat ik minder met de omgeving en figuur hoef rekening te houden en is excl doek (in verband met een eventuele speciale maatvoering). Voor paarden, dieren geld een iets andere prijs, in verband met de pose. Dit in overleg. Voordat ik ga schilderen, bespreek ik met u welk doek we nemen, hoe we de compositie en pose doen en wat de achtergrond kleur, vormentaal moet zijn. Het schilderij moet wel passen binnen uw interieur. Vervolgens maak ik een voorschildering. Als u die goedkeurt ga ik het schilderij echt maken. Ik vraag wel een aanbetaling. Moet het binnen een bepaalde termijn van 1 of 1,5 maand dan vraag ik een toeslag van 300 euro en geldt voor een portret. 

Mijn stijl is realistisch, maar soms lukt het me ook in een andere stijl te schilderen. Ik heb ook expressionistisch geschilderd en abstract. Voor een indruk kunt u dan kijken bij de groep kunstwerken tot 2006.

.