Over mij

Paul Kok


Paul onder waterPaul Ballon

Hallo, dit ben ik dan. 

In de lucht en in het water

Ik ben 60 en vader van drie kinderen. Naast kunstenaar, ben ik leraar Beeldende Vorming / Techniek geweest en gaf les aan kinderen in de leeftijd van 12 a 13 jaar aan het VMBO. 

Ik schilder a la prima. Ik ben met ongeveer 10 tot 14 doeken tegelijkertijd bezig. Met het ene schilderij ben ik de ondergrond aan het prepareren. Het andere ben ik aan het voltooien, de puntjes op de i aan het zetten. In mijn schilderijen gebruik ik symbolen. Het water en de vrouw staan voor het gevoel. Het kind voor de onschuld en het speelse, het onbevangene. Het blauw staat voor rust en oneindigheid. Het groen voor hoop, groei en leven. De interpratie van alle andere symbolen laat ik over aan de individuele kijker.

Ik ben water schilderijen gaan maken, omdat ik langzamerhand door diverse ervaringen het water ben gaan waarderen als een plek waar je heerlijk tot rust en ontspanning kan komen. Als je dan ook nog ontdekt dat het leuk, speels en ongelooflijk mooi en stil is als je maar een beetje de diepte in gaat. Dan gaat er een wereld voor je open. Bovendien ben ik een waterman. Kwam dat goed uit!